Ambulante begeleiding thuis

SDiZ biedt Praktische Ambulante Begeleiding in jouw eigen vertrouwde omgeving, bij voorkeur bij jou thuis, maar dit kan ook op een andere plek waar jij je prettig voelt.

Ambulante begeleiding houdt in dat jouw vaste begeleider samen met jou gaat kijken wat je uitdagingen, krachten en wensen zijn. Dat kan zijn bij het vinden van een dagritme, administratie, huishouden, werk en school, houden aan afspraken of het bieden van een luisterend oor wanneer jij daar behoefte aan hebt. Je gaat samen met de begeleider een persoonlijk en praktisch plan opstellen en samen ga je dit plan volgen, je hoeft het dus niet alleen te doen.


Wat kunnen we samen doen?

Begeleiding bij dagelijkse taken

Heb je dagbesteding zoals school of werk, dan heeft dat vaak prioriteit. Hierdoor kunnen andere taken als boodschappen, administratie, schoonmaken en koken op de tweede plaats komen te staan, terwijl deze net zo belangrijk zijn. Bij deze praktische taken ondersteunen we jou.

Als jij moeite hebt met het inplannen van je dag, week of zelfs maand, dan kan jouw begeleider van SDIZ je helpen. Je gaat samen met je begeleider een passend plan opstellen en samen ga je dit plan volgen, je hoeft het dus niet alleen te doen. Dit zal ervoor zorgen dat je uiteindelijk meer vrije tijd overhoudt, minder te laat komt en het zorgt voor regelmaat en minder stress.

Begeleiding bij het vinden van werk en opleiding

Als je moeite hebt met bepalen wat voor soort werk of opleiding bij jou past, of je vindt het lastig om actie te ondernemen op weg naar werk en school, neem dan contact met ons op. We gaan met jou aan tafel zitten en kijken welke opleiding, werk of vrijwilligerswerk bij jouw interesses en vooropleiding past.

 Medewerkers van SDiZ kunnen helpen met het opstellen van een cv en het schrijven van een motivatiebrief. We geven tips voor het sollicitatiegesprek en bereiden je tot in de puntjes voor. Als je het op prijs stelt, gaan we zelfs met je mee naar het gesprek, voor dat extra steuntje in de rug.

Administratieve ondersteuning

Nederland is best een ingewikkeld land als het gaat om regels, post en administratie. Ook bij deze zaken ondersteunen we jou en gaan we je stap voor stap op praktische wijze wegwijs maken in deze zaken zodat je het straks zelf kan en weet bij wie je hulp kan vragen.

Ambulante begeleidinhg thuis brabant

Ondersteuning bij afspraken

Tijdens belangrijke afspraken met de gemeente, werkgever, artsen, woningbouw, GGZ of andere instanties, weet je soms niet wat je moet vragen, of vind je het misschien spannend om alleen te gaan. Dan gaan we met je mee. Zo weet je zeker dat je de informatie krijgt die je nodig hebt en dat je er niet alleen voor staat.

Een luisterend oor

Onze persoonlijke begeleiders zijn er ook om naar je te luisteren wanneer je dat nodig hebt. Zit je niet lekker in je vel, is er iets gebeurd op school of werk dan krijg je de ruimte om hierover te praten. Of speelt er iets anders waar je niet zomaar met iedereen over kunt praten, bijvoorbeeld ziekte of een traumatische ervaring. De begeleiders SDiZ zijn discreet en betrokken en zorgen ervoor dat jij je niet alleen voelt.

Ambulante Begeleiding thuis Brabant

Heb je hulp of ondersteuning nodig? Neem contact met ons op via 06-30992110 of info@SDiZ.nl