Wat kunnen WIJ voor JOU betekenen?

 

Bij SDiZ ga je met een vaste begeleider kijken waar jouw krachten en wensen liggen en ga je hiermee op praktische wijze aan de slag. Dat kan zijn bij het vinden van een dagritme, administratie, huishouden, werk en school, houden aan afspraken, verslaving, trauma’s en depressie of gewoon een luisterend oor wanneer jij daar behoefte aan hebt.

 

Onze begeleiders komen vanuit verschillende culturele en maatschappelijke achtergronden, daardoor is er altijd iemand die bij jou past. Bij SDiZ zijn medewerkers werkzaam die diverse talen spreken, mocht het Nederlands een uitdaging vormen bij het bespreken van je hulpvraag dan is er altijd iemand je in je eigen taal kan ondersteunen. Onze medewerkers zijn betrokken, discreet en 24 uur per dag voor jou bereikbaar.


Je kan als (jong)volwassene bij SDiZ terecht voor diverse vormen van hulpverlening en begeleiding:

  • Maatschappelijke begeleiding oftewel Begeleiding Thuis voor ambulante ondersteuning bij dagelijkse taken. We bieden individuele en praktische begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling, administratie, het huishouden, opbouwen van een sociaal netwerk en het vinden en behouden van werk en opleiding.
  • Gezinsondersteuning. Met gezinsondersteuning helpen we ouders en kinderen door de ups en downs van ouderschap en het gezinsleven te navigeren. Het is belangrijk dat gezinsondersteuning binnen migratiegezinnen rekening houdt met deze specifieke uitdagingen. Cultuursensitieve benaderingen, taalondersteuning, en het begrijpen van de unieke behoeften van elk gezin kunnen bijdragen aan effectieve ondersteuning en integratie.
  • Ook bieden wij praktische ondersteuning bij diverse problematieken en uitdagingen en ondersteunen de cliënt op zijn/haar tempo. Het uitganspunt zijn daarbij altijd de krachten, wensen, normen en waarden van de cliënt. Wij ondersteunen onder andere cliënten met trauma'sdepressieproblemen met agressie en bij het afkicken van een verslaving.

 

Heb je hulp of ondersteuning nodig op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, opleiding/werk, familie, sociale contacten of hulp bij financiën, verslaving, trauma’s of depressie? Neem contact met ons op via 06-30992110 of info@SDiZ.nl


WMO-begeleiding en PGB (WLZ)

 

De maatschappelijke begeleiding van SDiZ valt onder de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Indien je in het bezit bent van een WMO-indicatie wordt onze begeleiding door de gemeente vergoed. Afhankelijk van je inkomen betaal je een kleine eigen bijdrage aan het CAK.

Het is ook mogelijk begeleiding van ons te krijgen via een PGB (Persoons Gebonden Budget). Dit is veelal wanneer er een indicatie is afgegeven vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). In dat geval kunnen wij rechtstreeks declareren bij de SVB (Sociale Verzekering Bank).


Neem gerust contact met ons op

 

SDiZ is gemakkelijk te bereiken zonder lange wachttijden tussen het eerste gesprek en de behandeling. We reageren snel (binnen 24 uur) op oproepen en kunnen binnen 48 uur een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Neem bij vragen of voor een aanmelding neem gerust contact met ons op.