Individuele ambulante begeleiding

SDiZ biedt individuele ambulante Begeleiding in jouw eigen vertrouwde omgeving, bij voorkeur bij jou thuis, maar dit kan ook op een andere plek waar jij je prettig voelt.

 Individuele ambulante begeleiding houdt in dat jouw vaste begeleider samen met jou gaat kijken wat je uitdagingen, krachten en wensen zijn. Dat kan zijn bij het vinden van een dagritme, administratie, huishouden, werk en school, houden aan afspraken of het bieden van een luisterend oor wanneer jij daar behoefte aan hebt. Je gaat samen met de begeleider een persoonlijk en praktisch plan opstellen en samen ga je dit plan volgen, je hoeft het dus niet alleen te doen. We willen ervoor zorgen dat jij zelfstandig kan functioneren en goed kan meedoen in de maatschappij. 

 

Stichting in Diversiteit in de Zorg, onze naam zegt het al, is expert in cultuursensitief en inclusief werken en onze begeleiders staan klaar om mensen met én zonder een migratieachtergrond en statushouders te helpen. Onze medewerkers komen vanuit verschillende culturele en maatschappelijke achtergronden, zijn ervaren en beschikken over de juiste kennis binnen het intercultureel werken.  Ook spreken onze begeleiders verschillende talen en kunnen dus met jou communiceren zonder dat er misverstanden ontstaan door de Nederlandse taal. Wij vinden het belangrijk dat jij de juiste hulp krijgt om gelukkig te zijn in Nederland.

Wat kunnen we samen doen?

Dagelijkse taken

 

Heb je dagbesteding zoals school of werk, dan heeft dat vaak prioriteit. Hierdoor kunnen andere taken als boodschappen, administratie, schoonmaken en koken op de tweede plaats komen te staan, terwijl deze net zo belangrijk zijn. Bij deze praktische taken ondersteunen we jou.

Administratie

 

Nederland is best een ingewikkeld land als het gaat om regels, post en administratie. Ook bij deze zaken ondersteunen we jou en gaan we je stap voor stap op praktische wijze wegwijs maken in deze zaken zodat je het straks zelf kan en weet bij wie je hulp kan vragen.

 

Afspraken

 

Tijdens belangrijke afspraken met de gemeente, werkgever, artsen, woningbouw, GGZ of andere instanties, weet je soms niet wat je moet vragen, of vind je het misschien spannend om alleen te gaan. Dan gaan we met je mee. Zo weet je zeker dat je de informatie krijgt die je nodig hebt en dat je er niet alleen voor staat.

Opleiding en werk

 

Als je moeite hebt met bepalen wat voor soort werk of opleiding bij jou past, of je vindt het lastig om actie te ondernemen op weg naar werk en school, neem dan contact met ons op. We gaan met jou aan tafel zitten en kijken welke opleiding, werk of vrijwilligerswerk bij jouw interesses en vooropleiding past.

Luisteren

 

Onze persoonlijke begeleiders zijn er ook om naar je te luisteren wanneer je dat nodig hebt. Zit je niet lekker in je vel, is er iets gebeurd op school of werk dan krijg je de ruimte om hierover te praten. Of speelt er iets anders waar je niet zomaar met iedereen over kunt praten, bijvoorbeeld ziekte of een traumatische ervaring. De begeleiders SDiZ zijn discreet en betrokken en zorgen ervoor dat jij je niet alleen voelt.

 


Nederlandse taal

 

Is het Nederlands niet jouw moedertaal en/of spreek je deze taal niet vloeiend? Bij SDiZ kan je terecht voor begeleiding in het Nederlands, Engels, Arabisch, Marokkaans, Turks, Turks Kurdisch, Arabisch Kurdisch, Berbers, Pools, Dari en Pashtoe . 

 

Wil je je Nederlands verbeteren of heb je een ander cultuur-gerelateerd probleem? Ook dan kan je ons bellen. Wij gaan met jou in gesprek en kunnen je in contact brengen met geschikte talenscholen en andere organisaties.


Neem bij vragen of voor een aanmelding gerust contact met ons op