Nieuws en Artikelen

Op onze website plaatsen we ook belangrijk nieuws en artikelen die betrekking hebben op ons vakgebied, voor onze zorgpartners en onze cliënten. Wat wil jij graag zien op onze pagina “Uitgelicht”?

Neem gerust contact met ons op via 0413 - 35 69 90 of info@SDiZ.nl


Stage en werkervaringsplek bij Sona fashion, een project van SDIZ


Wij geven getalenteerde vrouwen een kans om echt aan de slag te gaan!

SDIZ bouwt een brug voor vrouwen die te maken hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt. Participeren is voor sommige doelgroepen een uitdaging en helaas zijn vrouwen met een migratie achtergrond hierdoor extra kwetsbaar. Participeren geeft zelfvertrouwen, helpt bij het opbouwen van een sociaal netwerk en precies dat is samen met opleiding en werkervaring dé sleutel tot een mooie toekomst.

SDIZ komt daarom met de nieuwe modezaak Sona Fashion in Venray waar wij stage- en werkervaringsplaatsen bieden onder deskundige begeleiding voor de regio Uden, Cuijk, Venlo. 

Dus ben of ken jij die fashionista met potentie dan gaan we graag in gesprek. Zodat jij of jouw talent werkervaring kan opdoen en een start kan maken voor een mooi CV. Er is ten alle tijde een ervaren begeleider aanwezig voor kennisoverdracht, aanleren van basisvaardigheden en sollicitatie training.


Oudere migranten hebben baat bij cultuurspecifieke zorg


Zorgvoorzieningen in de wijk sluiten niet altijd aan bij de wensen van oudere migranten. Lees het artikel van Binnenlands Bestuur Kennispartners over hoe hard cultuurspecifieke zorg nodig is voor ouderen, over de kloof die zij voelen, over discriminatie, cultuurverschillen en trends.

Zorgvoorzieningen die zich specifiek richten op oudere migranten kunnen helpen om de gezondheidskloof te dichten. Dat soort voorzieningen zijn echter 'uit de mode' geraakt sinds de gemeenten verantwoordelijk zijn voor ouderenzorg. Dat laat onderzoeker Hanna Carlsson (Murray-Carlsson) zien in haar onlangs verschenen proefschrift, waarvoor ze veldwerk deed in Nijmegen en Den Haag.

https://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/cultuurspecifieke-zorg-blijft-waardevol