Interculturele begeleiding

Stichting in Diversiteit in de Zorg (hierna SDiZ), onze naam zegt het al, is gespecialiseerd in cultuursensitief werken en het helpen van mensen met een migratieachtergrond, vluchtelingen en statushouders. Iedereen is welkom bij ons!

Bij SDiZ kan je terecht voor begeleiding in het Nederlands, Engels, Arabisch, Marokkaans, Turks, Turks Kurdisch, Arabisch Kurdisch, Berbers, Pools, Dari en Pashtoe . 


Praktische individuele begeleiding

Onze begeleiders komen vanuit verschillende culturele en maatschappelijke achtergronden, daardoor is er altijd iemand die kan aansluiten bij jouw culturele en persoonlijke waarden en normen. Ook spreken onze begeleiders verschillende talen en kunnen dus met jou communiceren zonder dat er misverstanden ontstaan door de Nederlandse taal. Wij vinden het belangrijk dat jij de juiste hulp krijgt om gelukkig te zijn in Nederland. 

 

Jouw begeleider komt bij jou op bezoek en zal samen met jou kijken wat je uitdagingen, krachten en wensen zijn. Dat kan zijn bij het vinden van werk, het doen van de administratie, je huis schoonhouden of meedoen in de Nederlandse maatschappij.

Wat kunnen we samen doen?

Begeleiding bij dagelijkse taken

Heb je dagbesteding zoals school of werk, dan heeft dat vaak prioriteit. Hierdoor kunnen andere taken als boodschappen, administratie, schoonmaken en koken op de tweede plaats komen te staan, terwijl deze net zo belangrijk zijn. Bij deze praktische taken ondersteunen we jou.

Begeleiding bij het vinden van werk en opleiding

Als je moeite hebt met bepalen wat voor soort werk of opleiding bij jou past, of je vindt het lastig om actie te ondernemen op weg naar werk en school, neem dan contact met ons op. We gaan met jou aan tafel zitten en kijken welke opleiding, werk of vrijwilligerswerk bij jouw interesses en vooropleiding past.

Ondersteuning bij afspraken

Tijdens belangrijke afspraken met de gemeente, werkgever, artsen, woningbouw, GGZ of andere instanties, weet je soms niet wat je moet vragen, of vind je het misschien spannend om alleen te gaan. Dan gaan we met je mee. Zo weet je zeker dat je de informatie krijgt die je nodig hebt en dat je er niet alleen voor staat.

Een luisterend oor

Onze persoonlijke begeleiders zijn er ook om naar je te luisteren wanneer je dat nodig hebt. Zit je niet lekker in je vel, is er iets gebeurd op school of werk dan krijg je de ruimte om hierover te praten. Of speelt er iets anders waar je niet zomaar met iedereen over kunt praten, bijvoorbeeld ziekte of een traumatische ervaring. De begeleiders SDiZ zijn discreet en betrokken en zorgen ervoor dat jij je niet alleen voelt.


Interculturele cultuur sensitieve begleiding Hulpverlening Brabant

Nederlandse taal

Is het Nederlands niet jouw moedertaal en/of spreek je deze taal niet vloeiend? Wij nemen de tijd zodat je je verhaal kan doen en we de juiste hulp kunnen regelen.

 

Wil je je Nederlands verbeteren of heb je een ander cultuur-gerelateerd probleem? Ook dan kan je ons bellen. Wij gaan met jou in gesprek en kunnen je in contact brengen met geschikte talenscholen en andere organisaties.


Neem bij vragen of voor een aanmelding neem gerust contact met ons op