Begeleid Wonen
Op jezelf wonen kan best lastig zijn. Je moet zelf koken, administratie en het huishouden doen en ook gewoon nog naar werk of school, soms zelfs allebei. Het kan zijn dat je je alleen voelt en graag iemand hebt waarmee je kan praten of die je helpt met je dagelijkse taken. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je (nog) niet alleen kan of wil wonen.
Met Begeleid Wonen bij SDiZ kom je in onze woning wonen waar altijd praktische individuele begeleiding op maat aanwezig is. We houden rekening met jouw persoonlijke situatie en zorgen ervoor dat je zo zelfstandig mogelijk kunt leven, met ondersteuning wanneer dat nodig is, totdat je het helemaal zelf kan.
Bij Begeleid Wonen kriig je praktische hulp bij dagelijkse taken
Je gaat samen met de begeleider een persoonlijk en praktisch plan opstellen en samen ga je dit plan volgen, je hoeft het dus niet alleen te doen. Dit zal ervoor zorgen dat je uiteindelijk meer verantwoordelijkheid aan kan en beter voor jezelf kan zorgen.
In de Begeleid Wonen woning van SDiZ werken we samen met school, werkgever, familie, therapeut en andere hulpverleners zodat we een veilig vangnet voor jou creëren, zodat jij weer in je eigen kracht komt te staan!
Wat houdt onze begeleiding in?
Hulp bij het vinden van een goed dagritme
Een dagritme waarbij je kan participeren, gezond en gelukkig bent is belangrijk om zelfstandig te kunnen wonen. Heb je dagbesteding als school of werk, dan heeft dat vaak prioriteit. Hierdoor kunnen andere taken als boodschappen, administratie, schoonmaken en koken op de tweede plaats te staan, terwijl deze net zo belangrijk zijn. Bij deze praktische taken zullen we je begeleiden. Een dagritme is ook belangrijk omdat het houvast geeft, plannen geeft rust en voorkomt stress op een later moment.
Administratieve ondersteuning
Nederland is best een ingewikkeld land als het gaat om regels, post en administratie. Ook bij deze zaken ondersteunen we jou en gaan we je stap voor stap wegwijs maken in deze zaken zodat je het straks zelf kan en weet bij wie je hulp kan vragen.
Begeleiding bij het vinden en houden van werk en opleiding
Heb je geen dagbesteding hebt als school, werk of een andere invulling, dan gaan we hier ook mee aan de slag. We gaan met jou aan tafel zitten en kijken welke opleiding, werk of vrijwilligerswerk bij jouw interesses en vooropleiding past.
Op onze begeleid Wonen locatie zal je begeleider je helpen met het opstellen van een cv en het schrijven van een motivatiebrief. We geven tips voor het sollicitatie- of intakegesprek en bereiden je tot in de puntjes voor. Als je het op prijs stelt, gaan we zelfs met je mee naar het gesprek, voor dat extra steuntje in de rug.
Heb je al school of werk en loopt dat niet zo lekker, dan staan we naast jou om te kijken wat de oorzaak hiervan is en wat jij nodig hebt om wel 100% voor je werk of opleiding te gaan.
Ondersteuning bij afspraken
Tijdens belangrijke afspraken met de gemeente, werkgever, artsen, woningbouw, GGZ of andere instanties kom je misschien niet uit je woorden, weet je niet wat je moet vragen, of vind je het spannend om alleen te gaan. Dan gaan we met je mee. Zo weet je zeker dat je de informatie krijgt die je nodig hebt en dat je er niet alleen voor staat.
Een luisterend oor
Onze persoonlijke begeleiders zijn er ook om naar je te luisteren wanneer je dat nodig hebt. Zit je niet lekker in je vel, is er iets gebeurd op school of werk dan krijg je de ruimte om hierover te praten. Of speelt er iets anders waar je niet zomaar met iedereen over kunt praten, bijvoorbeeld ziekte of een traumatische ervaring. De begeleiders SDiZ zijn discreet en betrokken en zorgen ervoor dat jij je niet alleen voelt.
Heb je hulp of ondersteuning nodig? Neem contact met ons op via 06-30992110 of info@SDiZ.nl
Stichting Diversiteit in Zorg
Vertrouwenspersoon
Jan van Densen
Tel.: +31 642 802 134 (tussen 09:00-17:00uur)
Tel.: +31 646 442 424 (buiten kantooruren)
Stadhuisplein 27
5461 KN Veghel
Tel.: 0413 - 35 69 90
Paterstraat 24a
5801 AV Venray
Tel.: 06 - 30 99 21 10