Traumaverwerking

Het begrip ‘trauma’ is ontzettend breed. Wat vast staat, is dat het een gevoel van angst of machteloosheid betreft dat voortkomt uit een gebeurtenis in het verleden. Deze gebeurtenis is het slachtoffer dan, bewust of onbewust, bijgebleven en heeft nog altijd invloed op het gedrag en welzijn van de persoon in kwestie. Trauma’s stammen meestal uit de jeugd van het slachtoffer, maar ontstaan soms ook op latere leeftijd. Voorbeelden van gebeurtenissen die trauma’s kunnen veroorzaken zijn het meemaken van een ongeluk, ziekte van een dierbare of van het slachtoffer zelf, verlies van een dierbare, aanwezigheid bij een overval of andere actie van geweld jegens een zaak of persoon, (seksueel) misbruik of het kwijtraken van een dierbaar bezit. Men kan ook een trauma oplopen als men niet het slachtoffer was, maar slechts een getuige van onder andere bovenstaande voorbeelden.

trauma

Wordt u in uw levensgeluk belemmerd door iets wat u een tijd geleden overkomen is? Wanneer iemand aan een trauma lijdt, kan dit zich op opmerkelijke manieren uiten. Het kan van invloed zijn op het zelfvertrouwen of concentratievermogen van een persoon, of gevoelens van angst of woede veroorzaken. 

Bij ons staat de deur altijd open. Wij vervullen voor u graag de rol van vertrouwenspersoon. Uw verhaal blijft tussen ons en we zetten ons samen in voor verwerking en acceptatie. Indien het een juiste keuze lijkt om u door te verwijzen naar professionele psychische hulp, ondersteunen we u hierin. Ook tijdens uw periode van therapie kunnen wij u begeleiding blijven bieden, als u dit op prijs stelt.